Vita sneakers kan lätt bli smutsiga. Vi har listat 3 knep som får dina skor att bli vita igen! Bli av med alla fläckar genom att testa dessa tre metoder. Det är svårt att hålla skorna rena och vita, men man kan i alla fall göra vissa förebyggande åtgärder som underlättar processen.

Vi rekommenderar inte att man tvättar sneakers i tvättmaskinen, de kan nämligen förstöra dem. Men det är lugnt! Det finns flera tips och tricks som man kan ta till för att göra dina skor vita igen. Förmodligen har du även dessa produkter hemma!

Rengör sneakers med tandkräm

Ja, vi menar allvar, ungefär som när man rengjorde cd skivor? Minns ni? Hur som helst, det viktiga är att man använder en helvit tandkräm. Ta sedan en tandborste, tandkräm och borsta och skornas fläckar. Låt skorna vila någon minut och torka sedan av tandkrämen med en trasa och varmt vatten, det kan även behöver diskmedel. Upprepa om det är svåra fläckar.

Få bort fläckar med bakpulver

Bakpulver går utmärkt att använda i andra saker än bara bakning. Tillsätt bakpulver med tvål eller diskmedel, borsta sedan skorna med blandningen med en ren borste. Torka med en våt trasa och lufttorka.

Blek med citron

Man kan bleka skorna med citron! Citron fungerar nämligen som ett naturligt blekningsmedel. Blanda vatten och citronsaft, helst i en sprayflaska som du sedan sprayar på skorna, låt de sedan stå i solen så kommer naturen sköta sitt. På tuffa fläckar kan man pröva tillsätta bikarbonat med citronsaften och sedan applicera detta på fläcken, låta de verka en stund för att sedan skölja av.

Ta hand om dina skor

Det som är viktigt är att man tar hand om skorna hela tiden, redan från dess att man köpt dem. Det är fördelakitgt att spraya skorna med en impregneringsspray, som helst ska vara vatten- och smutsavvisande. Tänk även på att inte låta skorna bli riktigt smutsiga innan du gör rent dem.